Δεν θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας,  Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό σε ένα από τα κρατικά νοσοκομεία  της χώρας.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Μισούστιν στη σύσκεψη, η απάντηση που δόθηκε ήταν «όχι».

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, στο οποίο θα μιλήσει για την επιδημιολογική κατάσταση και τα νέα μέτρα που αφορούν τη στήριξη των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει κατά την έναρξη της σύσκεψης που θα έχει ως θέμα την κατάσταση με τον κορονοϊό. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα της παράτασης της περιόδου των μη εργάσιμων ημερών.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι γιατροί του Ρώσου πρωθυπουργού, συνεχίζει την προγραμματισμένη θεραπεία του και πως η υγεία του εξελίσσεται θετικά.