Η φρίκη και η βία σημάδεψαν για άλλη μια χρονιά τον κόσμο, χωρίς όμως να μονοπωλούν το 2013.

Από τη Συρία μέχρι την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, γίναμε μάρτυρες της άγριας πλευράς της ανθρωπότητας. Ακόμη, νιώσαμε την αδυναμία του είδους μπροστά στις δυνάμεις της φύσης, με το σαρωτικό τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες.

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα του 2013 όπως τα κατέγραψε το newsbeast.gr

Habemus papam



Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, λευκός καπνός βγήκε στο Βατικανό, πάνω από την Κάπελα Σιστίνα όπου συνεδρίασε το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα.

Εξελέγη ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος είναι ο αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, 76 ετών, επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος ο Α’. Ο επικεφαλής του κονκλαβίου βγήκε στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου είπε το «Habemus Papam» και ανακοίνωσε το όνομα του αργεντίνου καρδινάλιου.

Την επιθυμία του να μην πάνε στη Ρώμη οι αργεντινοί πιστοί για την ενθρόνιση του και να ενισχύσουν τους φτωχούς με τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος και γι αυτό αποκαλείται από πολλούς ο «Πάπας των φτωχών».

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Habemus papam! – Εξελέγη ο νέος Πάπας. Διαβάστε περισσότερα »

Ο αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο νέος Πάπας.
Θα λάβει το όνομα Φραγκίσκος ο Α’. Διαβάστε περισσότερα »

«Μην έρθετε στην ενθρόνιση, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς».
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από το νέο Πάπα. Διαβάστε περισσότερα »

«Μη φοβηθείτε την καλοσύνη και την τρυφερότητα». Τι είπε ο Πάπας στην ομιλία ενθρόνισής του. Διαβάστε περισσότερα »

Εκρήξεις στον 177ο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στις 15 Απριλίου του 2013, στη διάρκεια του 117ου Μαραθώνιου της Βοστώνης, από την έκρηξη δύο βομβών, κοντά στη γραμμή του τερματισμού, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου αγοριού και τραυματίστηκαν 183. Πολλοί από τους τραυματίες ακρωτηριάστηκαν.

«Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε. Αλλά μην το παρεξηγήσετε αυτό. Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε και θα τον φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προσέθεσε ότι το αμερικανικό έθνος στέκεται στο πλευρό της Βοστώνης που είναι «μια πόλη που αντέχει» είπε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δράστες της επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ήταν ο 27χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ και ο 19χρονος αδερφός του Τζοχάρ. Τα δύο αδέρφια ήταν τσετσενικής καταγωγής και είχαν εγκατασταθεί στις Η.Π.Α ο μεν Ταμερλάν από το 2004 ο δε Τζοχάρ, μαζί με τους γονείς τους, από το 2002.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Η στιγμή της έκρηξης στο μαραθώνιο της Βοστώνης – Σκηνές πανικού και χάους. Διαβάστε περισσότερα »

Ο τρόμος επέστρεψε στις ΗΠΑ –
Φωτογραφίες μετά την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Διαβάστε περισσότερα »

Τρεις νεκροί από τις εκρήξεις στο μαραθώνιο –
Στους 144 περίπου οι τραυματίες στη Βοστώνη. Διαβάστε περισσότερα »

Διαδηλώσεις συνταράσσουν την Τουρκία

Η ανάπλαση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη γίνεται η σπίθα που ανάβει τη φωτιά της οργής. Τεράστιες διαδηλώσεις διοργανώνονται γύρω από το σημείο και η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση βίας, κάτι που εντείνει την αγανάκτηση των διαδηλωτών.

Χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται ενώ σημειώνονται και νεκροί. Ο πρωθυπουργός της χώρας αρνήθηκε να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για «συνωμοσία». Η φωτογραφία μιας γυναίκας με κόκκινο φόρεμα να ψεκάζεται με χημικά από αστυνομικό, γίνεται σύμβολο της εξέγερσης.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις συγκρούσεις. Διαβάστε περισσότερα »

Πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια στην Τουρκία – Για τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης. Διαβάστε περισσότερα »

Το κίνημα της αντίδρασης στην Τουρκία – Τα δραματικά γεγονότα μέσα από 45 φωτογραφίες και χαρακτηριστικά βίντεο. Διαβάστε περισσότερα »

Διογκώνεται η λαϊκή οργή στην Τουρκία – Διήμερη απεργία κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας. Διαβάστε περισσότερα »

Επιβεβαιώθηκε και τρίτος νεκρός στην Τουρκία
– Πρόκειται για ακτιβιστή στην Άγκυρα. Διαβάστε περισσότερα »

«Η συνωμοσία απετράπη με την καταστολή των διαδηλώσεων» – Ερντογάν: Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα. Διαβάστε περισσότερα »

Σύμβολο των διαδηλώσεων η «γυναίκα με τα κόκκινα» – «Όσο περισσότερο μας ψεκάζετε τόσο μεγαλύτεροι γινόμαστε», γράφει σλόγκαν σχετικής αφίσας. Διαβάστε περισσότερα »

Ο πρόεδρος Μόρσι ανατρέπεται και η Αίγυπτος πνίγεται στο αίμα

Η Αίγυπτος δεν είχε προλάβει να συνέλθει από τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταχρίρ, όταν η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό βάζει «φωτιά» στη χώρα.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν ήδη ξεσπάσει και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ο στρατός επεμβαίνει και ανατρέπει τον εκλεγμένο πρόεδρο. Ξεσπούν αιματηρές μάχες μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντα ισλαμιστή πρώην προέδρου και τις δυνάμεις του στρατού.

Ο στρατός έχει καταρτίσει προσχέδιο νέου συντάγματος και σχεδιάζει τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών μέσα στο νέο έτος.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Δεν αναγνωρίζει την εξουσία της μεταβατικής κυβέρνησης –  Επιστροφή Μόρσι θέλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Διαβάστε περισσότερα »

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος – Για 92 νεκρούς κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας. Διαβάστε περισσότερα »

Πνίγηκε στο αίμα το Κάιρο
– Για 100 νεκρούς κάνει λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Διαβάστε περισσότερα »

Έφτασε στο δικαστήριο ο Μόρσι
– Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανατροπή του τον Ιούλιο. Διαβάστε περισσότερα »

Με χρήση χημικών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κρίση της Συρίας

Ο εμφύλιος που μαίνεται στη Συρία συνεχίστηκε αμείωτος το 2013, με καταγγελίες για χρήση χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Δαμασκό, τον Αύγουστο.

Φωτογραφίες που σοκάρουν έρχονται στη δημοσιότητα και συγκαλείται κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ομπάμα φαίνεται να υποστηρίζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Άσαντ, αλλά τελικά κάνει στροφή προς τη διπλωματική οδό, μετά και από σχετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Φωτογραφίες που σοκάρουν από το χτύπημα στη Δαμασκό
– Στον ΟΗΕ το θέμα των χημικών όπλων στη Συρία. Διαβάστε περισσότερα »

Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών από τη χημική επίθεση στη Συρία
– Μακελειό καταγγέλλει αντιπολιτευόμενη οργάνωση. Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία
– Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση. Διαβάστε περισσότερα »

«Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση»
– Την έγκριση του Κογκρέσου θα ζητήσει ο Ομπάμα. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν θα επιτεθεί προς το παρόν στη Συρία ο Ομπάμα – Επιλέγει τη διπλωματία για λύση, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Διαβάστε περισσότερα »

Συρία, η μεγάλη τραγωδία του αιώνα – Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες – Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες. Διαβάστε περισσότερα »

Shutdown στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013.

«Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Με ένα tweet, που έλεγε «Το έκαναν στ’ αλήθεια», ο Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

«Η Αμερική κλείνει» – Τέλος στη χρηματοδότηση του κράτους των ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα »

Ποιες υπηρεσίες κλείνουν στις ΗΠΑ – Μπαίνει λουκέτο σε μια σειρά κυβερνητικές υπηρεσίες. Διαβάστε περισσότερα »
 
Ομπάμα: Το έκαναν στα αλήθεια! – Πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ με 800.000 δημοσίους υπαλλήλους να βλέπουν την έξοδο από την εργασία τους. Διαβάστε περισσότερα »

Τυφώνας Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες

Ο τυφώνας Χαϊγιάν που σάρωσε τις Φιλιππίνες το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται ως η φονικότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, που άφησε πίσω τουλάχιστον 10.000 νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο υπερ-τυφώνας άφησε πίσω εικόνες με ατέλειωτα συντρίμμια που θυμίζουν τσουνάμι. Την ίδια ώρα χάος και λεηλασίες επικρατούσαν στην ανατολική επαρχία Λέιτε που επλήγη φοβερά από τον τυφώνα, με τους επιζήσαντες να αναζητούν απεγνωσμένα τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Υπερ-τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες – Φωτογραφίες και βίντεο από το πέρασμά του. Διαβάστε περισσότερα »

Χάος, απελπισία και λεηλασίες στις Φιλιππίνες – Εικόνες που θυμίζουν τσουνάμι μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν. Δείτε περισσότερα »

Βοήθεια στις πληγωμένες Φιλιππίνες – Βοήθεια στις πληγωμένες Φιλιππίνες. Διαβάστε περισσότερα »

Μήνυμα συμπαράστασης Ομπάμα για τις Φιλιππίνες – Αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες του τυφώνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα »