Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία ανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην υπόθεση του τραυματισμού δύο αστυνομικών από έναν οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος χθες εμβόλισε τα οχήματά τους, και ανακοίνωσε πως στο αυτοκίνητό του βρέθηκε επιστολή στην οποία δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας στο όχημά του, εντοπίσθηκε ένα μαχαίρι, καθώς και μια επιστολή δήλωσης πίστης κι αφοσίωσης στο Ισλαμικό Κράτος και στην οποία ο συντάκτης του κειμένου εξηγεί συγκεκριμένα ότι ρίχνεται με «αυταπάρνηση στη μάχη για την επιβολή της σαρία σε ολόκληρη τη γη», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Η ψυχιατρική εξέταση απέκλεισε οποιαδήποτε ψυχικά προβλήματα κι «έλλειψη ή εξασθένηση της αντίληψης» στον 29χρονο άνδρα Γιουσέφ Τ, πρόσθεσε η Pnat.

«Υπό αυτό το πρίσμα, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία αποφάσισε να αναλάβει τον φάκελο, ξεκινώντας έρευνα για τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας ενάντια σε θεματοφύλακες της δημόσιας ασφάλειας που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», συνεχίζει.

Η κράτηση του υπόπτου συνεχίζεται και οι έρευνες εξακολουθούν να συντονίζονται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, αλλά πλέον και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI).

Σύμφωνα με την Pnat, η επίθεση σημειώθηκε χθες «περίπου στις 17:00-17:15» (18-18:15 ώρα Ελλάδος)», στο Κολόμπ, στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού, σε ένα μέρος όπου υπήρχε «ένα σημείο ελέγχου της κυκλοφορίας με δύο οχήματα της δημοτικής αστυνομίας και δύο μοτοσικλετιστές της εθνικής αστυνομίας».

Ο ύποπτος, οδηγώντας μια μαύρη BMW, κατευθύνθηκε εναντίον τους και έπεσε πάνω τους βίαια, τραυματίζοντας σοβαρά στα πόδια δύο μέλη της εθνικής αστυνομίας και πιο ελαφρά έναν δημοτικό αστυνομικό. Οι δύο μοτοσικλετιστές εξακολουθούν να νοσηλεύονται, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.