Είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων; Είναι η προσφορά προς το συνάνθρωπο; Είναι η ιστορία που συγκίνησε; Ό,τι κι αν είναι, ο Cecil Williams δεν θα αναγκαστεί τελικά να αποχωριστεί τον αγαπημένο του σκύλο- οδηγό Orlando, που εκτός από τις καθημερινές υπηρεσίες του, τον έσωσε και από βέβαιο θάνατο όταν είχε λιποθυμήσει και πέσει στις γραμμές του μετρό στη Νέα Υόρκη.

Ο 61χρονος θα έχανε τον 10χρονο Orlando επειδή του χρόνου ο σκύλος «συνταξιοδοτείται» από το πρόγρμμα σκύλων- οδηγών, και η ασφάλεια του Williams δεν καλύπτει το κόστος για τη διατήρηση ενός «συνταξιοδοτημένου» σκύλου.

Η ιστορία τους όμως, και η σωτήρια παρέμβαση του Orlando που έμεινε δίπλα στο αφεντικό του πάνω στις γραμμές του μετρό- με το τραίνο να έρχεται- και του έγλειφε επίμονα το πρόσωπο για να τον κάνει να συνέλθει, φαίνεται πως συγκίνησε πολλούς ανθρώπους.

Έτσι, μετά τη δημοσιοποίησή της, η εκστρατεία για να μην χωριστούν ο άνδρας και ο σκύλος απέδωσε καρπούς και οι δωρεές έρεαν, καλύπτοντας το κόστος αυτό.

«Τα Χριστούγεννα και το πνεύμα της προσφοράς υπάρχουν εδώ, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο 61χρονος.
 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.