Για αρκετό κόσμο στη Ρωσία αποτελεί πάντα μια σημαντική ημέρα η επέτειος γέννησης του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, ασχέτως πεποιθήσεων. Ειδικά για τους κομμουνιστές της χώρας και κυρίως με τη συμπλήρωση 150 χρόνων, η ημέρα αυτή χαρακτηρίζεται ως σημαδιακή.

Σε πολλές περιφέρειες της Ρωσίας, οι υποστηρικτές της κομμουνιστικής ιδεολογίας στη χώρα αποφάσισαν να γιορτάσουν το γεγονός σε συνθήκες καραντίνας και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, με προβλέψεις για το μέλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με on-line διαλέξεις και καταθέσεις στεφάνων σε διάφορες πόλεις, χωρίς να αποτελεί φυσικά εξαίρεση το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία.

Στη Μόσχα, αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλη του κόμματος κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο, τηρώντας ευλαβικά τις μεταξύ τους αποστάσεις, όπως επιτάσσουν τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Πάντως, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ζήτησε να συλληφθεί η αντιπροσωπεία, ισχυριζόμενος ότι όλοι πρέπει να τηρούν την καραντίνα και να μην την παραβιάζουν .

Στη γενέτειρα του, την πόλη Ουλιάνοφσκ, το υπουργείο Τεχνών και Πολιτιστικής Πολιτικής, την περιοχής Ουλιάνοφσκ ανακοίνωσε τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου, σημειώνει το Αθηναϊκό –  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, αλλά οι περισσότερες μέσω του διαδικτύου, όπου εκτός από τις αναφορές τους στα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με την επανάσταση του 1917, οι Ρώσοι κομμουνιστές παροτρύνουν όσους ενδιαφέρονται για την προσωπικότητα του Λένιν να κάνουν την δική τους πρόβλεψη, να δουν την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος είσαι σήμερα Λένιν;», να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και για το πώς να νοιώσουν «επαναστάτες σε συνθήκες καραντίνας».

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο