Αστυνομικοί και πυροσβέστες έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση για να κατεβάσουν από ένα δέντρο έναν ιθαγενή της Βραζιλίας αφού προηγουμένως κατάφεραν να εκδιώξουν τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει από το Σάββατο το πρώην Μουσείο των Ινδιάνων, δίπλα στο περίφημο στάδιο Μαρακανά.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να βοηθήσουν τους αστυνομικούς, καθώς ο μοναχικός Ινδιάνος αντιστεκόταν σθεναρά και αρνιόταν πεισματικά να κατέβει από το δέντρο. Δύο ώρες αφότου σκαρφάλωσε στα πιο ψηλά κλαδιά του, οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να τον πείσουν να εγκαταλείψει τη «φωλιά» του.

Οι ιθαγενείς της Βραζιλίας διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατεδάφιση ορισμένων κτιρίων κοντά στο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του Μουσείου οι αστυνομικοί συνέλαβαν 26 διαδηλωτές αλλά πολύ σύντομα τους άφησαν όλους ελεύθερους, εκτός από έναν.

Το Μαρακανά ανακαινίστηκε ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός. Τα έργα γύρω από το στάδιο συνεχίζονται ακόμη. Μεταξύ άλλων προβλεπόταν να κατεδαφιστούν το Μουσείο των Ινδιάνων και ένα γειτονικό σχολείο, όπως ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Ζανέιρο, Σέρτζιο Καμπράλ, έκανε πίσω μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχέδιά του. Στη θέση των κτιρίων αυτών επρόκειτο να κατασκευαστεί ένας χώρος στάθμευσης και εμπορικές ζώνες, όμως πλέον το Μουσείο θα εκσυγχρονιστεί και θα μετονομαστεί σε Κέντρο Αναφοράς στην Κουλτούρα των Ιθαγενών.

Το Σάββατο οι ιθαγενείς αποφάσισαν να καταλάβουν το πρώην μουσείο ζητώντας να διαφυλαχθούν άλλα τέσσερα γειτονικά κτίρια. Μετά το Μουντιάλ στη θέση των κτιρίων αυτών θα κατασκευαστεί ένα Μουσείο Ποδοσφαίρου που προβλέπεται να είναι έτοιμο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.