Άλλα 16 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, με τα 9 να εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι υπόλοιπες επτά περιπτώσεις ήταν κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας στο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιοποιεί καθημερινά. Οι έξι από αυτές τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και η έβδομη στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος χθες Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα από τις κινεζικές αρχές, ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα μετά την εμφάνιση αυτού του νέου κορονοϊού στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, ανερχόταν σε 82.735, ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 παρέμενε στα 4.632 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν μονοψήφιο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της νότιας Ασίας για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν οκτώ νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 10.661.

Άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 234.