Τουλάχιστον 17.167 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε ο Γενικός Διευθυντής των υπηρεσιών υγείας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία παρουσιάζουν μείωση.

Πιο αναλυτικά, 10.643 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία και 6.524 σε οίκους ευγηρίας. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν μεγάλη αύξηση (+1.428 νεκροί) σε σύγκριση με τον απολογισμό της Τρίτης, όμως το γεγονός αυτό εξηγείται από την «αναθεώρηση» των στοιχείων, εξήγησε ο Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των ασθενών είναι μειωμένος κατά 513 ανθρώπους, επειδή πολλοί ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. «Είναι η πρώτη μείωση και πρέπει να χαιρετίσουμε» αυτό το γεγονός, είπε ο Σαλμόν κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική συνεχίζει επίσης να μειώνεται (-273 σήμερα), για έβδομη ημέρα. Ωστόσο παραμένει ακόμη υψηλός, στους 6.457 ανθρώπους.

Αυστρία: Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των νοσούντων από τον κορονοϊό

Για τέταρτη στη σειρά ημέρα συνεχίστηκε και σήμερα η καθημερινή μείωση των «επίκαιρα νοσούντων» από τον νέο κορονοϊό στην Αυστρία, μία τάση που υπάρχει από την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, και που σημαίνει ότι ο αριθμός των αποθεραπευμένων ανθρώπων υπερβαίνει τον αριθμό εκείνων που εξακολουθούν να νοσούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, σήμερα το απόγευμα καταγράφονταν συνολικά 14.321 κρούσματα από την εμφάνιση του ιού στη χώρα, 8.098 έχουν αποθεραπευθεί, συνολικά υπήρξαν 393 θάνατοι.

Σήμερα, 1.001 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και από αυτούς οι 232 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο αριθμός των έως τώρα διενεργηθέντων διαγνωστικών τεστ στη χώρα ανέρχεται σε 156.801.

Ως μία από τις πρώτες στην Ευρώπη, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων έχει προχωρήσει σε μία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και ένα μήνα.

Ήδη από χθες εφαρμόζεται, σε μία πρώτη φάση, μία σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας με την επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και κάποιων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε μερική άρση των περιορισμών που υπήρχαν σε σχέση με τον χώρο του αθλητισμού, και μεταξύ άλλων επιτρέπεται πάλι η λειτουργία γηπέδων τένις ή γκολφ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.