Ο κορονοϊός… θερίζει την Ιταλία και ένα ζευγάρι γιατρών μιλάει για όσα ζει και για τον γάμο που ήταν προγραμματισμένος τον Σεπτέμβριο.

Η Ιβάνα Καστανιέρε ήταν η διευθύντρια του Ρομπέρτο Τονέλι σε νοσοκομείο της Μόντενα. Πνευμονολόγοι και συνάδελφοι, ήρθαν πιο κοντά και έγιναν και σύντροφοι στη ζωή, έχοντας και ένα κοριτσάκι δύο ετών.

Τη μικρή, όμως, έχουν να τη δουν εβδομάδες, αφού μένει με τους παππούδες της, όσο οι γονείς της δίνουν μάχη για να σώσουν όσες ζωές μπορούν. «Αυτό που θέλω να πω στους γιατρούς των ΗΠΑ και των άλλων χωρών, είναι ότι τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τόσους θανάτους», λέει ο Ρομπέρτο στο περιοδικό TIME, το οποίο έκανε θέμα για το συγκεκριμένο ζευγάρι.

«Το χειρότερο είναι ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν κινητό για συντροφιά, ενημερώνονται για τους θανάτους στις μεγάλες ηλικίες και με ρωτάνε: Θα πεθάνω;», αναφέρει η Ιβάνα, η οποία αντιλαμβάνεται ότι μάλλον είναι δύσκολο να τηρηθεί ο προγραμματισμός και να γίνει κανονικά τον Σεπτέμβριο ο γάμος με τον Ρομπέρτο.

«Συναντιόμαστε το βράδυ με σημάδια στο πρόσωπό μας από τις μάσκες. Γυρνάμε στο σπίτι και συχνά δεν έχουμε κουράγιο ούτε να φάμε, θέλουμε απλώς να κοιμηθούμε γιατί από αύριο ξεκινά το ίδιο. Δουλεύουμε 12 -14 ώρες τη μέρα», λέει για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, ελπίζοντας όλο αυτό να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.