Κορονοϊός: Οι Ρουμάνοι βγάζουν βόλτα τα… ψάρια τους για να ξεσκάσουν

Αψηφούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τους λέγοντας πως είναι τα κατοικίδιά τους


ΚΟΣΜΟΣ
15:44
26/03/2020
Κορονοϊός: Οι Ρουμάνοι βγάζουν βόλτα τα... ψάρια τους για να ξεσκάσουν
loading

Στη Ρουμανία οι νεκροί από τον κορονοϊό είναι ήδη 17 και η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για να μην υπάρξει εξάπλωση, μέσα στα οποία είναι και ο περιορισμός της κυκλοφορίας. Φαίνεται όμως ότι οι Ρουμάνοι δεν αντέχουν άλλο μέσα στο σπίτι και βρίσκουν διάφορους λόγους για να βγουν από αυτό.

Χιλιάδες αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη Ρουμανία αντικρίζουν πολίτες να βγάζουν... βόλτα τα ψάρια που έχουν στα ενυδρεία τους μέσα σε πλαστικές σακούλες με νερό, δηλώνοντας πως είναι τα κατοικίδιά τους! Οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που αποφασίζουν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, έχοντας συνοδηγό το σκύλο ή τη γάτα τους ή και εκείνες που νεαρά άτομα, θέλουν να πάνε σε καταστήματα για να «ξεσκάσει»- όπως λένε στους αστυνομικούς που τους εντοπίζουν- το κατοικίδιό τους αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής στη Ρουμανία που έβαλε τη γάτα της μέσα στην τσάντα της και πήγε σε εμπορικό κέντρο (παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά) για να ψωνίσει, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ρούχα για την ίδια και για τη γάτα της!

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόστιμα για άσκοη μετακίνηση επιβλήθηκαν σε 5.600 άτομα συνολικού ύψους 1,54 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει