Ο Αλμπέρτο Τσίριο, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο (Πεδεμόντιο), ζητά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να υιοθετήσει ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Ο Τσίριο θεωρεί ότι πρέπει να διακοπεί κάθε εμπορική δραστηριότητα και να παραμείνουν σε λειτουργία μόνο κάποιες βασικές δημόσιες υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το ίδιο αίτημα προβάλλουν με έμφαση ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, και του Βένετο Λούκα Τζάια.

Η λογική είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα κληθούν οι πολίτες να κάνουν μια ακόμη μεγαλύτερη θυσία, αλλά θα μπορέσει να περιοριστεί πιο δραστικά η διάδοση του ιού.

«Πιστεύω ότι η θέση της Λομβαρδίας υπέρ της ολικής διακοπής των εμπορικών δραστηριοτήτων, πρέπει να ληφθεί υπόψη με μεγάλη σοβαρότητα», τόνισε ο Τσίριο. Η σχετική απόφαση, όμως, θα πρέπει να ληφθεί ενδεχομένως από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Η θετική είδηση της ημέρας, πάντως , είναι ότι στην κωμόπολη Κοντόνιο, στην Λομβαρδία (όπου σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα), η διάδοση του ιού έχει πλέον σταματήσει. Δεν υπάρχουν πλέον καινούριοι ασθενείς. Ο δήμαρχος του Κοντόνιο, ο Φραντσέσκο Πασερίνι, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση και τόνισε ότι «είναι μια εξαιρετική είδηση, η οποία οφείλεται και στο ότι η περιοχή του τέθηκε σε σοβαρή, πλήρη καραντίνα».