Μια περίεργη ιστορία συνέβη στην Αυστρία και κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, αφού πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που καταγράφηκε στην ιστορία, μιας συσκευής που… αυτοκτόνησε!

Η αυτόματη ηλεκτρική σκούπα για την οποία ο λόγος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ενεργοποιήθηκε μόνη της, άνοιξε το μάτι της κουζίνας και ακολούθως πήρε φωτιά… μαζί με το υπόλοιπο σπίτι.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: ο ιδιοκτήτης της σκούπας, την τοποθέτησε επάνω στην ηλεκτρική κουζίνα για να καθαρίσει τα υπολείμματα του γεύματος που είχαν μόλις μαγειρέψει.

Μετά την έσβησε και την άφησε επάνω στην κουζίνα και έφυγε από το σπίτι μαζί με την γυναίκα του και τον γιο τους.

Τότε, η σκούπαθα πρέπει να… σκέφτηκε πως δεν πάει άλλο αυτή η ζωή σαν σκλάβος, που είναι φτιαγμένη από ολόιδιες μέρες, που εναλλάσσονται από μοναξιά και ώρες καθαριότητας και αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλα και παραλίγο να κάψει και ολόκληρη την πολυκατοικία…

Πέρα από την πλάκα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Helmut Kniewasser, ένας από τους πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση της κατοικίας και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και στην υπόλοιπη πολυκατοικία:

«Ο ιδιοκτήτης ορκίζεται πως έσβησε τη σκούπα πριν φύγει από το σπίτι και έτσι η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιήθηκε μόνη της, να έκανε βόλτες στην κουζίνα, να άναψε τα μάτια της κουζίνας και να ανέβηκε επάνω σε αυτά, όπου και άρχισε να λιώνει από την υπερβολική θερμότητα. Μετά πήρε φωτιά και όταν εμείς καταφτάσαμε βρήκαμε ένα σορό στάχτης».

Ο Gernot Hackl, ιδιοκτήτης της σκούπας με τις αυτοκτονικές τάσεις δήλωσε πως θα υποβάλει μήνυση στην εταιρία κατασκευής της αυτόματης ηλεκτρικής σκούπας και θα ζητήσει αποζημίωση για την καταστροφή της οικίας του…