Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε η Σλοβενία.

Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό.

Ο ασθενής της Σλοβενίας νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης εξειδικευμένου νοσοκομείου της Λιουμπλιάνα και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) προχωρά στον εντοπισμό των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι αρμόδιες αρχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό

Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν σήμερα να απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο έδαφός της σε 47. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει υποκύψει.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα δέματα που στέλνονται από το εξωτερικό, όμως η απόφαση για τη απολύμανσή τους είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησαν οι αρχές της Ταϊλάνδης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

«Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν από το εξωτερικό», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κόρκιζ Νταντσαϊβισίτ.

Ο ΠΟΥ σε ανάρτηση στον ιστότοπό του αναφέρει: «Οι άνθρωποι που λαμβάνουν δέματα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό. Από προηγούμενες αναλύσεις γνωρίζουμε ότι οι κορονοϊοί δεν επιβιώνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα πάνω στα αντικείμενα, όπως οι επιστολές ή τα δέματα».