«Μπορεί η σύγκριση του Mein Kampf με το Κοράνι να είναι προσβλητική, αλλά δεν συνιστά έγκλημα». Αυτό δήλωσε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στη δίκη του Ολλανδού βουλευτή της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς και ζήτησε να μην κριθεί ένοχος για τη μία από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αυτή της προσβολής ομάδας ατόμων.

Ο ηγέτης του PVV (Κόμμα της Ελευθερίας) δικάζεται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και διακρίσεων προς τους μουσουλμάνους, κατηγορίες που επισύρουν ποινή μονοετούς φυλάκισης και πρόστιμο 7.600 ευρώ.

Ο ολλανδός βουλευτής, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου, δικάζεται για τον χαρακτηρισμό του Ισλάμ ως «φασιστικού» και γιατί ζήτησε την απαγόρευση του Κορανίου, το οποίο σύγκρινε με το βιβλίο «Mein Kampf» (Ο Αγών μου) του Χίτλερ. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.