Πάπας Φραγκίσκος: Φίλησε και αγκάλιασε πιστούς παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Ανησυχία για την υγεία του γιατί δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στη Ρώμη


ΚΟΣΜΟΣ
15:19
27/02/2020
Πάπας Φραγκίσκος: Φίλησε και αγκάλιασε πιστούς παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού
loading

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ιταλία το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στη Ρώμη λόγω... ασθενείας.

Ο 83χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει μια μικρή αδιαθεσία, όπως ανακοινώθηκε. Ωστόσο, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ήλθε σε επαφή με πιστούς χωρίς να έχει τηρήσει μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό παρά το γεγονός ότι στην Ιταλία υπήρξε έκρηξη κρουσμάτων του Covid-19 μέσα σε λίγες ώρες.

«Μπορούσε να τηρήσει το πρόγραμμά του, ωστόσο προτίμησε να ξεκουραστεί» ανακοινώθηκε από το Βατικανό. Δεν έχει ανακοινωθεί το τι ακριβώς έχει ο Πάπας Φραγκίσκος. Ωστόσο, στον εκκλησιασμό της Τετάρτης τον είδαν όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες να βήχει και να φυσάει τη μύτη του.

Επίσης, τον είδαν να αγγίζει και να φιλά τα χέρια και τα κεφάλια του ποιμνίου του, καθώς περπατούσε στους διαδρόμους του Αγίου Πέτρου. Η ασθένεια του Πάπα έρχεται εν μέσω του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του. Του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει.

Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.

Αλλά γενικά η υγεία του είναι καλή και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα κουραστικά διεθνή ταξίδια τον χρόνο αφότου εξελέγη το 2013.

Ο Πάπας επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού σήμερα το πρωί για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης.

Ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 14 έχουν πεθάνει στην Ιταλία, η οποία είναι μέχρι τώρα η πιο πληγείσα περιοχή της Ευρώπης.

Ορισμένοι στο εκκλησίασμα φορούσαν μάσκες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες αλλά μόνο ένας θεάθηκε με μάσκα στη διάρκεια της λειτουργίας του Πάπα για την Ash Wednesday.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει