Τεράστιο πλέον είναι το πρόβλημα με τον κορονοϊό στη Νότια Κορέα η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη εστία της επιδημίας εκτός Κίνας.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με μεγάλη υπομονή την πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς φωτογραφίες και βίντεο τους δείχνουν να περιμένουν για ώρες σε ουρές χιλιομέτρων για να αγοράσουν μία μάσκα

Ένα drone καταγράφει το σκηνικό, με τους κατοίκους να περιμένουν τη σειρά τους έξω από τα φαρμακεία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 161 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 763.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά πλέον αυτόν στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σήμερα τα 129 από τα 161 νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από την αίρεση αυτή, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το Κέντρο πρόσθεσε ότι δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία σε επτά.

Τα δύο νέα θύματα σχετίζονταν με το νοσοκομείο Τσεονγκντό, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα και βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Ντεγκού, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

Χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα εξαιτίας του ιού στο ύψιστο. Η κυβέρνηση παρέτεινε για μία εβδομάδα το κλείσιμο των σχολείων και σκοπεύει να ενισχύσει την παρακολούθηση των ατόμων που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.