Αντιδράσεις προκάλεσε στα media των ΗΠΑ η κίνηση του NBC News να πληρώσει για συνεντεύξεις. Σύμφωνα με την Washington Post, το NBC «έκλεισε» τρεις αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους αλεξιπτωτιστές και τους πιλότους που επιβίωσαν από τη σύγκρουση στον αέρα την Κυριακή δίνοντας στην ομάδα 100.000 δολάρια.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που αφορά τη λεγόμενη «δημοσιογραφία του checkbook» από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μέσα σε μία εβδομάδα.

Η αμφιλεγόμενη πρακτική που ακολούθησε το κανάλι έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν και σε άλλα media, με το ABC να έχει υποσχεθεί αποχή από αυτή τη διαδικασία μετά από κριτική που δέχτηκε για συνεντεύξεις που έγιναν μετά από συναλλαγές.

Η Washington Post αναφέρει ότι το NBC δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έδωσε ή θα δώσει αυτό το ποσό για το αποκλειστικό βίντεο και τις συνεντεύξεις. Πάντως, μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι η ομάδα των έξι αλεξιπτωτιστών και δύο πιλότων θα εμφανιστεί στις εκπομπές της Τρίτης «Τoday», «Nightly News with Brian Williams» και «Dateline NBC».

Η συμφωνία φαίνεται πως περιλαμβάνει συνεντεύξεις και υλικό από τις κάμερες των αλεξιπτωτιστών που ήταν τοποθετημένες στα κράνη τους. Ο εκπαιδευτής των αλεξιπτωτιστών Robinson, σύμφωνα με την W.P. να δήλωσε: «Το NBC έχει όλα τα δικαιώματα. Μπορούμε να δώσουμε συνεντεύξεις στον Τύπο και το Ραδιόφωνο αλλά όχι τηλεοπτικές συνεντεύξεις (εκτός του NBC) για δύο εβδομάδες. Υπάρχει συμφωνία».

Το προηγούμενο περιστατικό που αφορούσε και πάλι το NBC είχε να κάνει με μία ακόμα συμφωνία 100.000 δολαρίων που αποκαλύφθηκε από την Washington Post. Το συγκεκριμένο deal ήταν με την Hannah Anderson, το θύμα απαγωγής που είχε διασωθεί στην έρημο του Αϊνταχο. Η μητέρα της, η 44χρονη Κριστίνα Άντερσον και ο 8χρονος αδελφός της Ήθαν, είχαν δολοφονηθεί από τον απαγωγέα της.

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο από τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα και την απόδραση των αλεξιπτωτιστών