Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πεκίνο, Κίνα: Τα «σύννεφα» του κορονοϊού σκεπάζουν την πρωτεύουσα

Μπορεί η Κίνα να ανακοίνωσε τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, από το τέλος του Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποίησαν για πρόωρη αισιοδοξία. Κάτι που φαίνεται και από την καθημερινότητα των ανθρώπων της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, όπως δείχνουν και οι εικόνες από την πρωτεύουσα, Πεκίνο. Εκτιμάται πως, η επιδημία θα βρεθεί στην κορύφωσή της αυτόν τον μήνα και ότι το ξέσπασμα θα τερματισθεί τον Απρίλιο.

Χονγκ Κονγκ: Στον γιατρό γεμάτοι αγωνία, αλλά με… ειδυλλιακό φόντο

Μια σειρά από μέτρα που θα έχουν ισχύ μέχρι τις 16 Μαρτίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, στην προσπάθεια να περιοριστεί η επέκταση της επιδημίας του covid-19. Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν προληπτικά σε γιατρούς, προκειμένου να δουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι άνθρωποι της εικόνας μπορεί να έχουν ένα ειδυλλιακό φόντο πίσω τους, στο ιατρείο που επισκέφθηκαν, αλλά οι μάσκες στο πρόσωπό τους δεν κρύβουν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους.

Γιοκοχάμα, Ιαπωνία: Εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου

«Εκτός των κρουσμάτων στο Diamond Princess δεν βλέπουμε μια δραματική αύξηση στη μετάδοση εκτός της Κίνας», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών. Ο αριθμός των κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο έχει ξεπεράσει τους 200 και αυτήν τη στιγμή είναι το μέρος του πλανήτη που η εξάπλωση του νέου κορονοϊού γίνεται με τον ταχύτερο ρυθμό.

Χαλέπι, Συρία: Μια εικόνα που δεν μπορεί να μην σοκάρει

Εξτρεμιστές κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι, με το περιστατικό να καταγράφεται από τις κάμερες σε ένα σοκαριστικό οπτικό υλικό. Το ελικόπτερο συμμετείχε σε στρατιωτική επιχείρηση όταν καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές τρομοκράτες πάνω από την πόλη αλ Αταρίμπ. Το πλήρωμα έχασε τη ζωή του.

Ραμάλα, Δυτική Όχθη: Η Μέση Ανατολή φλέγεται για ακόμη μια φορά

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν την Τρίτη (11/02) με τον Ισραηλινό Στρατό στη Δυτική Όχθη, την ώρα που ο Μαχμούντ Αμπάς μιλούσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και απέρριπτε το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση του Παλαιστινιακού. Η κατάσταση στην περιοχή είναι για ακόμη μια φορά έκρυθμη, με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται ξανά.

Βηρυτός, Λίβανος: Σαν σκηνή από κόμικ του Αστερίξ

Σε κενό εξουσίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Λίβανος, με τις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις να συνεχίζονται, την ώρα που στην ατμόσφαιρα υπάρχει μια… μυρωδιά εμφυλίου. Μια νεαρή διαδηλώτρια φωνάζει μπροστά από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας της χώρας, με τη σκηνή να φέρνει κάτι από κόμικ με πρωταγωνιστή τον Αστερίξ, που δεν φοβάται τους καλά προστατευμένους Ρωμαίους.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Ψηλά το αγαλματίδιο του θριάμβου

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσαν τα Όσκαρ 2020, καθώς η νοτιοκορεάτικη ταινία «Παράσιτα» («Parasite»), ένα υβρίδιο θρίλερ και διαβρωτικής μαύρης κωμωδίας για τις κοινωνικές ανισότητες στη σύγχρονη Σεούλ, που κέρδισε όχι μόνο το κοινό, αλλά και τους ειδικούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής της μεγάλης βραδιάς στο Λος Άντζελες ήταν ο Μπονγκ Τζουν-Χο.

Λα Πλάτα, Αργεντινή: Όταν ένα ακόμη «κάστρο» που έμοιαζε απροσπέλαστο, πέφτει

Ένα ταμπού στο ποδοσφαιρικό σκηνικό της Αργεντινής έσπασε. Η γυναικεία ομάδα Βίγια Σαν Κάρλος ανακοίνωσε την απόκτηση της Μάρα Γκόμες, η οποία αποτελεί την πρώτη transgender που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος Γυναικών μιας χώρας που «διψάει» για το άθλημα.

Ναζαρέ, Πορτογαλία: «Δαμάζοντας» τα πελώρια κύματα…

Μπορεί το σερφ να είναι σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο για όσους επιδίδονται σε αυτό το ξεχωριστό χόμπι, ωστόσο η αδρεναλίνη που προκαλούν στους συμμετέχοντες τα μεγάλα -και σε κάποιες περιπτώσεις τεράστια κύματα- είναι κάτι που δύσκολα συγκρίνεται. Χαρακτηριστική περίπτωση η εμπειρία που έζησαν όσοι πήγαν στη Ναζαρέ της Πορτογαλίας για να «δαμάσουν» τις… ορέξεις του Ποσειδώνα.