Ο ΟΗΕ ζητά «διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη

Το κείμενο του Συμβουλίου Ασφαλείας εγκρίθηκε με 14 από τους 15 ψήφους- Απείχε η Ρωσία


ΚΟΣΜΟΣ
2:00
13/02/2020
Ο ΟΗΕ ζητά «διαρκή κατάπαυση του πυρός» στη Λιβύη
1
loading

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε, για πρώτη φορά μετά την αναζωπύρωση του πολέμου στη Λιβύη τον Απρίλιο, ένα ψήφισμα που ζητά "μόνιμη εκεχειρία" που θα διαδεχθεί μια εύθραυστη ανακωχή στη χώρα αυτή που τηρείται από τον Ιανουάριο.

Το κείμενο, που συντάχθηκε από τη Βρετανία, εγκρίθηκε με 14 από τους 15 ψήφους. Η Ρωσία απείχε.

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος του ΟΗΕ ήταν αποτέλεσμα επίπονων συζητήσεων που διήρκησαν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες, απεικονίζοντας τις διατηρούμενες διαιρέσεις της διεθνούς κοινότητας για την υπόθεση της Λιβύης παρά το κλίμα ενότητας που εκδηλώθηκε στη διάσκεψη στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.

Το ψήφισμα «επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια διαρκή εκεχειρία στη Λιβύη, το συντομότερο δυνατό και χωρίς προϋποθέσεις».

Στο τελικό κείμενο, το Λονδίνο επέλεξε να κρατήσει την αναφορά για την «ανησυχία (του ΣΑ) για την αυξανόμενη εμπλοκή μισθοφόρων στη Λιβύη».

Η αναφορά αυτή είχε επιφέρει το εμπόδιο της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στο προσχέδιο του ψηφίσματος, με την Μόσχα να υποστηρίζει την αντικατάσταση της λέξης «μισθοφόροι» με «ξένους τρομοκράτες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αφήστε τον Χαφταρ

    Και σε λίγο θα υπάρχει μόνιμη και διαρκεί ειρήνη σε όλη την Λιβύη. Και ζωη σε λόγο μας για τους φιλοτουρκικους στην Λιβυη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει