Υεμένη: Ο ΟΗΕ εξετάζει τον περιορισμό των ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι

Η κρίση στη χώρα έχει χαρακτηριστεί η χειρότερη παγκοσμίως


ΚΟΣΜΟΣ
23:47
07/02/2020
Υεμένη: Ο ΟΗΕ εξετάζει τον περιορισμό των ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι
2
loading

Το ενδεχόμενο να περιορίσει τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες στις περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι εξετάζει ο ΟΗΕ, καθώς δωρητές και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν πλέον ότι τα τρόφιμα που προορίζονται για εκατομμύρια ανθρώπους φτάνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές από ανθρωπιστικές υπηρεσίες που μίλησαν στο Reuters, οι αρχές των Χούτι στη βόρεια Υεμένη εμποδίζουν τις προσπάθειες να φτάσουν τρόφιμα και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη σε βαθμό που πλέον δεν είναι ανεκτό.

«Το περιβάλλον λειτουργίας στη βόρεια Υεμένη έχει επιδεινωθεί τόσο δραματικά τους τελευταίους μήνες σε βαθμό που οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τους κινδύνους που συνδέονται με την παροχή βοήθειας» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες και οι δωρητές «δεν θα έχουν άλλη επιλογή» από το να μειώσουν την βοήθεια, όπως επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να περιοριστεί η διανομή τροφίμων από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια πολίτες Υεμένης, εκ των οποίων το 80% σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι.

Ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει την Υεμένη τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως και προειδοποιεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν από πέρυσι την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην Υεμένη και τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται εξαιτίας των οποίων οι εργαζόμενοί τους στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι «αγανακτισμένοι», όπως δήλωσε ένας εξ αυτών.

Δωρητές και υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τις μειώσεις αυτές, όμως δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο περιορισμός των ανθρωπιστικών δράσεων ενδέχεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου, ενώ δύο άλλοι εκτίμησαν ότι ίσως συμβεί και νωρίτερα.

Σε μία περίπτωση στην φτωχή περιοχή Χατζάχ περίπου 2.000 τόνοι τροφίμων που θα έπρεπε να έχουν διανεμηθεί στις αρχές του 2019 τώρα πρόκειται να καταστραφούν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Autoapascholoumenos

    Εκεί δεν έχει πετρέλαιο για να ασχοληθούν οι πολιτισμένοι του πλανήτη.

    1. avatar Unexpected Opponent

      Av ξανακατεβεις Xριστε στη γη μας , δ ε πρόκειται κ α ν ε ι ς να Σε σταυρωσει , δ ε θα φοράς A κ α ν θ ι ν ο Σ τ ε φ α ν ι , Ο υ τ ε Χ ο λ η κ α ν ε ν α ς θα σου δώσει , είμαστε πια πολιτισμένοι , τ ε λ ε ι ω σ ε πια ο γ ο λ γ ο θ α ς , έχουμε B o μ β α N ε τ ρ ο ν ι ο υ , θα Σε ξ ε κ α ν ο υ μ ε με μ ι α ς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει