Σε λυγμούς ξέσπασε στη διάρκεια της δίκης του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν η 34χρονη Τζέσικα Μαν, η οποία τον κατηγορεί για βιασμό. Η Μαν άρχισε να κλαίει ασυγκράτητα καθώς διάβαζε ένα μέιλ, στο οποίο περιέγραφε τον Γουάϊνστιν ως «ψευδο-πατρική φιγούρα» μετά την επίθεση και τον βιασμό.

Το μέιλ, του 2014, διαβάστηκε στο πλαίσιο της εξέτασής της από μία από τους δικηγόρους του παραγωγού, την Ντόνα Ροτούνο. Η Μαν δεν μπόρεσε να σταματήσει το κλάμα της ούτε έπειτα από σύντομο διάλειμμα, με αποτέλεσμα ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ να αποφασίσει τον τερματισμό της κατάθεσής της.

Η Μαν είχε καταθέσει την Παρασκευή πως ο Γουάινστιν την είχε βιάσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν τον Μάρτιο του 2013, στην αρχή μιας σχέσης της «πολύ υποτιμητικής» για την ίδια, όπως την περιέγραψε. Πρόσθεσε πως η διατήρησαν κάποιου είδους σχέσεις και μετά τον βιασμό.

Ο 67χρονος πρώην παραγωγός έχει δηλώσει αθώος στην κατηγορία αυτή και στην κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα μιας γυναίκας, της Mimi Haleyi. Εάν καταδικαστεί για την πιο σοβαρή από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων.

Η Μαν είχε γράψει στο μέιλ, προς έναν ηθοποιό με τον οποίο έβγαινε εκείνο τον καιρό, πως προσπαθούσε να διαχειριστεί «πατρικά θέματα» όταν ήταν με τον Γουάινστιν.

«Ο Χάρβεϊ είχε την ηλικία του πατέρα μου και μου έδινε όλη την επιβεβαίωση που χρειαζόμουν» είχε γράψει.

Η κατάθεσή της, όπως μεταδίδει το Reuters, αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί.

Από το ξέσπασμα του σκανδάλου, πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ για σεξουαλικώς απρεπή συμπεριφορά. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως οι όποιες σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Η δίκη του θεωρείται ορόσημο για το κίνημα #MeToo.