Με επεισόδια σημαδεύτηκε η σημερινή διαδήλωση κινημάτων στη Ρώμη. Οι 70.000 συμμετέχοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας, στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας και ζήτησαν περισσότερα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ωστόσο, συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, όταν μια ομάδα νεαρών φόρεσε μαύρες αλλά και άσπρες μάσκες των Anonymous και πέταξε μπουκάλια, μολότοφ, πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία, που είχε κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων, προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κλομπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απέλαση πέντε Γάλλων, χθες, η διεύθυνση της αστυνομίας της Ρώμης εντόπισε άλλα εννέα άτομα που έφεραν σε σακίδια ξύλινα και σιδερένια δοκάρια και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στη διαδήλωση. Ακόμη, πολλά καταστήματα του κέντρου της Ρώμης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά, με κατεβασμένα τα ρολά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών ολοκλήρωσε ομαλά την πορεία της κατά της λιτότητας, της εποχικής εργασίας και υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.