Μέχρι στιγμής ο Alireza M. είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Ωστόσο η τύχη του, όπως και η ίδια η ζωή, ίσως έχει μικρή διάρκεια.

Ιρανικό δικαστήριο τον καταδίκασε για την κατοχή ενός κιλού κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε εκτέλεση δι’ απαγχονισμού.

Στις 9 Οκτωβρίου ο 37χρονος μεταφέρθηκε από το κελί του στην αγχόνη, διαβάστηκε η καταδίκη του και υπεγράφησαν τα επίσημα έγγραφα της εκτέλεσης. Εκτελέστηκε και παρέμεινε στην αγχόνη 12 λεπτά. Στη συνέχεια το σώμα του κατέβηκε και δηλώθηκε ο θάνατός του.

Αλλά στο νεκροτομείο διαπιστώθηκε πως η σακούλα με την οποία ήταν τυλιγμένη η «σορός» θάμπωνε στο ύψος του στόματός του.

Η «σορός» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για σορό αλλά για τον Alireza M ο οποίος όχι μόνο ήταν ολοζώντανος αλλά είχε αρχίσει να νιώθει και καλύτερα.

Η οικογένειά του δήλωσε πως πήγαινε να παραλάβει το πτώμα όταν ενημερώθηκε για την απροσδόκητη αναμφίβολα εξέλιξη και οι κόρες του εξέφρασαν την ελπίδα η ποινή του να επανεξεταστεί.

Παρά τη διαμάχη των νομικών για το ποια θα πρέπει να είναι η τύχη του 37χρονου, ο δικαστής που τον καταδίκασε παραμένει αμετακίνητος. «Η καταδίκη εγκρίθηκε και πρόκειται για την εσχάτη των ποινών. Θα εκτελεστεί ξανά», δήλωσε.

Αναστολή της καταδίκης ζητεί η Διεθνής Αμνηστία.

Σύμφωνα με το CNN το Ιράν εκτιμάται πως έχει προχωρήσει σε 508 εκτελέσεις φέτος. Οι περισσότερες αφορούν καταδίκες για ναρκωτικά.