Ένας στρατηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκε σήμερα από αντάρτες στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ο στρατηγός Τζαμάα Τζαμάα έπεσε μάρτυρας στο Ντέιρ αλ Ζορ ενώ εκτελούσε το πατριωτικό καθήκον του, υπερασπιζόμενος τη Συρία και το λαό της και καταδιώκοντας τους τρομοκράτες» ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Τζαμάα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών του Ντέιρ αλ Ζορ, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Συρίας, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των στρατιωτών του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η τηλεόραση δεν διευκρίνισε πού και πώς σκοτώθηκε ο στρατηγός. Σύμφωνα με ιστοτόπους τζιχαντιστών τραυματίστηκε θανάσιμα σε συγκρούσεις μέσα στην πόλη.

Ο Τζαμάα ήταν ένας από τους επικεφαλής της ασφάλειας του συριακού στρατού την εποχή που οι δυνάμεις του είχαν αναπτυχθεί στο Λίβανο (1976-2005). Είχε ανακριθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, τον Φεβρουάριο του 2005 ενώ οι ΗΠΑ τον είχαν βάλει στη «μαύρη λίστα» των προσώπων για τα οποία είχαν υποψίες ότι στήριζαν τις τρομοκρατικές ενέργειες και απειλούσαν να αποσταθεροποιήσουν το Λίβανο.