Τέσσερις αμερικανικές πολιτείες θα καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν ανοιχτά για τους χιλιάδες επισκέπτες τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα του αμερικανικού τουρισμού.

Οι πολιτείες της Αριζόνα, της Νότια Ντακότα, της Γιούτα και της Νέας Υόρκης έχουν συμφωνήσει να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση στην ομοσπονδιακή υπηρεσία Εθνικών Πάρκων για να επαναλειτουργήσουν οι θέσεις εργασίες που είχαν κλείσει μετά τη δημοσιονομική κρίση που οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ την 1η Οκτωβρίου.

Η πολιτεία της Αριζόνα θα πληρώσει 651.000 δολάρια για να κρατήσει ανοικτό για επτά ημέρες το Γκραν Κάνιον, ενώ η Νέα Υόρκη έχει συμφωνήσει να πληρώσει 61.100 δολάρια την ημέρα για να παρεμείνει ανοικτό το Άγαλμα της Ελευθερίας για τους τουρίστες. Η Νότια Ντακότα θα καταβάλει ποσό 152.000 δολάρια, για να παραμείνει ανοικτό για 10 ημέρες το Μάουντ Ράσμορ και η Γιούτα έχει συμφωνήσει να καταβάλει 1,67 εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει οκτώ τουριστικές περιοχές ανοιχτές για 10 ημέρες.

Οι επισκέπτες στα εθνικά πάρκα αποφέρουν σημαντικά έσοδα για τις πολιτείες. Το 2011, η πολιτεία της Νέας Υόρκης είδε 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες να συρρέουν στο Άγαλμα της Ελευθερίας, δημιουργώντας έως και 200 εκατομμύρια δολάρια οικονομικό πλεόνασμα, σύμφωνα με το CNN.