Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων σε μια στρατιωτική ζώνη στα βόρεια του Ανόι, όπως ανακοίνωσε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Είκοσι ένας άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 98 έχουν τραυματιστεί, η πλειονότητα των οποίων έχει υποστεί εγκαύματα», δήλωσε ο υπεύθυνος της στρατιωτικής ομάδας διάσωσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Αρχικά τα μέσα ενημέρωσης στο Βιετνάμ είχαν κάνει λόγο για επτά νεκρούς.

Λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων, που δεν σταμάτησαν παρά αργά το μεσημέρι, χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους περίπου 2.000 άνθρωποι που κατοικούν κοντά στη στρατιωτική ζώνη Ζ121, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Ανόι.

«Η πυρκαγιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Που Το, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

«Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 07:55 (τοπική ώρα) και ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις για πολλές ώρες», σημείωσε ο Πι Σουάν Τρουνγκ αξιωματούχος της περιοχής Κάι Σουάν στη διαδικτυακή εφημερίδα VNExpress.