Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν συνελήφθη και δεν απήχθη, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Ζεϊντάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Rana που επικαλείται αξιωματούχους του τμήματος δίωξης εγκλήματος του υπουργείου, «συνελήφθη από την υπηρεσία δίωξης εγκλήματος και δεν απήχθη».

Η ταξιαρχία των πρώην ανταρτών «Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης» που θεωρητικά λειτουργεί υπό τις εντολές των λιβυκών αρχών, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν με «εντολή της εισαγγελίας».

Ο Αλί Ζεϊντάν «συνελήφθη βάσει του λιβυκού ποινικού κώδικα, με εντολή της γενικής εισαγγελίας», ανακοίνωσε η οργάνωση στην σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με την ταξιαρχία αυτή, η οποία ανήκει ανεπίσημα στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών, ο Ζεϊντάν συνελήφθη σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα για «εγκλήματα και αδικήματα κατά του κράτους» και για «εγκλήματα και αδικήματα κατά της ασφάλειας του κράτους».

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ωστόσο στην σελίδα του στο Facebook ότι «δεν είναι ενήμερο για τυχόν άρση της ασυλίας ή για εντολή σύλληψης», όπως γράφει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την απαγωγή του Ζεϊντάν ο οποίος «οδηγήθηκε σε άγνωστη κατεύθυνση».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, πως η ο πρωθυπουργός της χώρας είναι εκτός κινδύνου και αντιμετωπίζεται καλά ως Λίβυος πολίτης καθώς κρατείται στο τμήμα Δίωξης Εγκλήματος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Ζεϊντάν συνελήφθη σήμερα από πρώην αντάρτες που τον κατηγορούν για το ρόλο της κυβέρνησής του στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα από αμερικανικές δυνάμεις, στην Τρίπολη, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι πρώην αντάρτες εργάζονται για το υπουργείο Εσωτερικών, στον τομέα της ασφάλειας της Τρίπολης.