Αναστασιάδης: Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας

Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες


ΚΟΣΜΟΣ
21:05
20/01/2020
Αναστασιάδης: Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας
6
loading

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι έτοιμη για να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και κληθείς να σχολιάσει τις νέες τουρκικές έκνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «συνεχίζουν δυστυχώς τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, συνεχίζουμε και εμείς, βεβαίως, τις προσπάθειες μέσα από τις ενέργειες τις διπλωματικές και τις νομικές, να πετύχουμε αναχαίτιση αυτής της χωρίς προηγούμενο συμπεριφοράς».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, αφού όσα είχαν ανακοινωθεί ως σήμερα, δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «πιο δυναμικά, δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις ή την εικόνα ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει τέτοια μέτρα, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Συνεπώς, αυτό που λέω είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος και τα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, με την ελπίδα ότι αν επιθυμούν (η Τουρκία) την ειρήνη, αν επιθυμούν τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει επιτέλους σε αυτά που αποτελούν και συνθέτουν τους κανόνες διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς αν αναμένουμε κάποια δυναμική κίνηση από τη Γαλλία, αφού πληροφορίες φέρουν την κάθοδο γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή λόγω των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χωρίς αμφιβολία, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει η Γαλλία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για κατευνασμό των ενεργειών της Τουρκίας ή αναχαίτιση. Δεν θέλω, όμως, να σχολιάσω κάτι άλλο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Autoapascholoumenos

  Όσο δεν δίνουμε μερίδιο από τα κοιτάσματα, τι όφελος έχει η μπεεεεΕΕ να λάβει σκληρά μέτρα.

 2. avatar ΟΣΟ ΥΠΑΡΡΧΕΙ η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ θα ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΡΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ !

  Η ΔΡΑΚΩΝΤΕΙΑ ΥΠΑΡΞΗ της ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥΥΡΚΙΑ τα ΛΕΕΙ ΟΛΑ !

 3. avatar ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

  Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε να έχει δύο ενδοτικούς καρπαζοεισπράκτορες στην ηγεσία της σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις!
  Αναστασιάδης και Κούλης είναι εντελώς ακατάλληλοι για την προάσπιση των Εθνικών δικαιωμάτων.

 4. avatar Γύπας

  Δεν θέλει!!

 5. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ετσι ακριβως !
  ''Σαν δεν θελω να ζυμωσω, 10 μερες κοσκινιζω.''

 6. avatar Πατροκλο

  Και ποτέ θα είναι έτοιμοι η ΕΕ όταν ο ερδογαν θα τα πάρει όλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει