Μία δημοσιογράφος «έπεσε θύμα» επικής φάρσας και φόρεσε πανοπλία και προστατευτικά γυαλιά για να κρατήσει ένα κοάλα κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα της Ωκεανίας από τις καταστροφικές πυρκαγιές, υπάρχουν και μερικά περιστατικά που δείχνουν ότι το χιούμορ δεν έχει χαθεί.

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος Debi Edward πείστηκε να φορέσει ειδική στολή από το τηλεοπτικό συνεργείο που της είπε ότι το κοάλα είναι μια «πολύ μοχθηρή» αρκούδα με δηλητηριώδη δόντια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανταποκρίτρια του ITV News Asia εξαπατήθηκε και θεώρησε ότι το ζωάκι είναι το σαρκοφάγο «drop bear» που είναι ένας γνωστό hoax της Αυστραλίας, ένα δημιούργημα δηλαδή που χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για να τρομάζουν τους τουρίστες.

Το αστείο περιστατικό σημειώθηκε ενώ το συνεργείο κινηματογραφούσε στο νησί Kangaroo – που βρίσκεται ανοιχτά της νότιας Αυστραλίας και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας μετά την Τασμανία και το Μέλβιλ – το περασμένο Σάββατο.

Η Edward πείστηκε ότι υπάρχει ένα υποείδος των κοάλα που ονομάζεται «drop bear», το οποίο έχει δηλητηριώδη δόντια και επιτίθεται σε ανθρώπους.

Φυσικά αυτό είναι ένας μύθος που διατηρείται στην Αυστραλία, αλλά η ρεπόρτερ δεν το είχε ακούσει ποτέ.

Το συνεργείο κινηματογράφησε την Edward στο Kangaroo Island Wildlife Park, ένα πάρκο άγριας ζωής που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, να φοράει ένα προστατευτικό «γιλέκο» και γυαλιά πριν να φέρουν το τρομακτικό ζώο, που ήταν στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κοάλα.

Όταν το συνεργείο έφερε μπροστά της το μεγαλόσωμο κοάλα, ήταν εμφανές ότι ήταν αρκετά νευρική. Η νευρικότητα όμως μετατράπηκε σε κανονικό φόβο, όταν ο Sean Mulcahy από το Kangaroo Island Wildlife Park, ο οποίος ήταν στο κόλπο, άρχισε να περιγράφει στην κάμερα πόσο επικίνδυνο είναι το συγκεκριμένο πλασματάκι.

«Ο τρίτος πιο συχνός τραυματισμός που βλέπουμε σε τουρίστες στην Αυστραλία προέρχεται από επιθέσεις των drop bears» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρεπόρτερ είπε με τη σειρά της: «Μου έχουν πει ότι είναι μια επικίνδυνη αρκούδα, που είναι γνωστό ότι επιτίθεται σε ανθρώπους». «Το λένε drop bear επειδή πέφτει από τα δέντρα πάνω στους ανθρώπους» απευθύνθηκε προς τους τηλεθεατές η Edward. «Προσπαθώ να μην ανησυχώ επειδή μου είπαν ότι μπορεί να νιώσει τον φόβο».

Μετά από λίγο ο Mulcahy πήρε το άκακο ζώο από τη δημοσιογράφο και το συνεργείο ξέσπασε σε γέλια.

«Με κοροϊδέψατε! Παλιο…» ούρλιαξε η Edward όταν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει είδος drop bear.

Αν και έχουν κοφτερά νύχια, τα κοάλα είναι μοναχικά ζώα και είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιτίθενται σε ανθρώπους.

Τα συμπαθή ζώα έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και πολλά από αυτά έχουν διασωθεί από τις φλόγες. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν, καθώς οι καταστροφές στη βλάστηση είναι τεράστιες.