Μεγάλη αναταραχή επικράτησε σε υπεραγορά ηλεκτρικών ειδών στην πόλη Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, όταν από ανθρώπινο λάθος το ταμπελάκι με την τιμή που μπήκε σε τηλεοράσεις 55 ιντσών έγραφε τιμή υποπολλαπλάσια από την πραγματική.

Συγκεκριμένα, αντί της αρχικής τιμής που ήταν 439,99 € για μια τηλεόραση 4K, υπήρχε η ένδειξη ότι οι συσκευές πωλούνται αντί μόλις 30,99 €.

Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να επωφεληθούν της «προσφοράς». Πηγαίνοντας ωστόσο στο ταμείο, τα 30,99€ γίνονταν 439€ με αποτέλεσμα να απειληθεί σύρραξη και να επέμβει η αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera, το συμβάν έλαβε χώρα σε πολυκατάστημα εμπορικού κέντρου. Εκατοντάδες πελάτες μπήκαν μαζικά στο μαγαζί και άρχισαν να φορτώνουν τηλεοράσεις στα καρότσια τους, μην μπορώντας να πιστέψουν την απίστευτη προσφορά.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έδωσε εντολή στα ταμεία να μην «χτυπάνε» τις τηλεοράσεις. Κάποιοι ανέφεραν ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Καταναλωτή της Γαλλίας, στην περίπτωση διχογνωμίας στην ερμηνεία των όρων των συμβολαίων -στην εκτιμώμενη τιμή εν προκειμένω- η ερμηνεία που δίνεται είναι προς όφελος του καταναλωτή ακόμη και σε περίπτωση λάθους και αρνήθηκαν να αφήσουν τις τηλεοράσεις ή να τις αγοράσουν στην κανονική τους τιμή.

Δεκάδες πελάτες περικύκλωσαν τους ταμίες και δεν έφευγαν χωρίς να πάρουν τις τηλεοράσεις στην αναγραφόμενη τιμή των 30 ευρώ. Οι πελάτες εξοργίστηκαν και καυγάδισαν με τους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία, που αναγκάστηκε να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις.