Ένας ζωολογικός κήπος στη Βρετανία αποφάσισε να απαγορεύσει στους επισκέπτες του να φορούν λεοπάρ και τιγρέ ρούχα, εξηγώντας ότι ενοχλούνται τα ζώα όταν βλέπουν σχέδια που θυμίζουν το δέρμα τους.

«Ανακοινώσαμε ότι θα απαγορεύσουμε στους επισκέπτες να φορούν ρούχα σε στιλ άνιμαλ πριντ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το πάρκο Chessington World of Adventures, στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η διεύθυνση του πάρκου ξεκίνησε μια νέα ατραξιόν, την αποκαλούμενη «Ζουφάρι, ταξίδι στην καρδιά της Αφρικής», όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα στους ρινόκερους, τις καμηλοπαρδάλεις και τις ζέβρες με ένα όχημα χωρίς παράθυρα.

Όταν τα ζώα βλέπουν έναν επισκέπτη που φορά ρούχα τα οποία τους θυμίζουν το είδος τους, αντιδρούν δείχνοντας «υπερβολική συμπάθεια», όπως εξήγησε ένας εκπρόσωπος του πάρκου. Εάν, αντιθέτως, τα ρούχα τους θυμίζουν κάποιο αρπακτικό, φοβούνται και φεύγουν.

Για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, εάν κάποιοι από τους επισκέπτες αγνοούν την απόφαση και εμφανιστούν στον ζωολογικό κήπο με τα «απαγορευμένα» ρούχα, η διεύθυνση του πάρκου θα τους δανείσει άλλα, πιο κατάλληλα, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η περιήγησή τους στο χώρο.