Η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στον εθνικό διάλογο, την επόμενη της σύλληψης ενός εκ των ηγετικών στελεχών της, του σεΐχη Χαλίλ Μαρζούκ με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε ανακοίνωση, οι πέντε πολιτικοί σχηματισμοί της αντιπολίτευσης υπό το ισχυρό κόμμα Αλ Ουέφακ διευκρινίζουν ότι αποφάσισαν να διακόψουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο για να εξέλθει η χώρα από την κρίση που προκλήθηκε από ένα κίνημα διαμαρτυρίας το 2011.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή από την «επιμονή της κυβέρνησης στην κατασταλτική πολιτική της», η οποία επισφραγίζεται από τη σύλληψη του Μαρζούκ, τα κόμματα που υπογράφουν την ανακοίνωση δηλώνουν ότι «η απόφασή τους θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις».

Χθες οι εισαγγελικές αρχές στη Μανάμα διέταξαν τη σύλληψη και προφυλάκιση για 30 ημέρες του Χαλίλ Μαρζούκ, πολιτικού συμβούλου του αρχηγού του Αλ Ουέφακ και πρώην αντιπροέδρου του κοινοβουλίου με την κατηγορία της «υποκίνησης στη βία».