Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως δεν γνωρίζουν καν για την εισβολή της Ιταλίας στην Αιθιοπία το 1895, όμως υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει για τη μάχη που δόθηκε, αλλά ισχυρίζεται ότι την έζησε από κοντά.

Ο συνταξιούχος αγρότης Dhaqabo Ebba από την Αιθιοπία λέει ότι είναι… 160 χρονών.

Αν ισχύει αυτό τότε ο υπεραιωνόβιος Dhaqabo είναι ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος του κόσμου.

Ισχυρίζεται ότι έχει αναμνήσεις από την εισβολή της Ιταλίας στη χώρα του το 19ο αιώνα, ωστόσο δεν έχει πιστοποιητικό γεννήσεως στα χέρια του που να αποδεικνύουν την ηλικία του.

Σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Oromiya TV, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, παρείχε τόσες πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία της περιοχής του, που ο δημοσιογράφος Mohammed Ademo πείστηκε ότι ο Dhaqabo πρέπει να είναι τουλάχιστον 160 ετών!

Αυτό –αν ισχύει- τόν κάνει κατά 46 χρόνια μεγαλύτερο από τον γηραιότερο καταγεγραμμένο άνθρωπο του κόσμου.

«Όταν η Ιταλία εισέβαλλε στην Αιθιοπία είχα δύο συζύγους και ο γιος μου ήταν αρκετά μεγάλος για να προσέχει ένα κοπάδι βοοειδών» είπε ο ίδιος.

Ο Dhaqabo όμως μεγάλωσε σε μια προφορική κοινωνία, όπου δεν υπήρχαν χαρτιά ή ζωντανοί μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν την ηλικία του.

Αν, ωστόσο, ο ισχυρισμός του μπορεί να επιβεβαιωθεί ιατρικά, τότε ο ηλικιωμένος άντρας από την Αιθιοπία θα ξεπεράσει την Misao Okawa, η οποία είναι σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες η γηραιότερη άνθρωπος του κόσμου, έχοντας κλείσει τα 115 έτη ζωής.

Θα ξεπεράσει ακόμη τη Γαλλίδα Jeanne Calment η οποία ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ, φτάνοντας τα 122 χρόνια ζωής. Πέθανε το 1997.