Η δεύτερη ισχυρότερη γυναίκα της Γερμανίας ρίχνει το γάντι στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η Hannelore Kraft, σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Μέρκελ δεν παίρνει τη φοροδιαφυγή στα σοβαρά. Το κρατίδιο του οποίου ηγείται η Kraft, το οποίο έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ολλανδία, είναι «η εμπροσθοφυλακή στην καταπολέμηση των φοροφυγάδων και δεν θα κάνει πίσω», ανέφερε η 52χρονη πρωθυπουργός.

Ο ρόλος της Kraft στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όπου αποτελεί αιχμή του δόρατος, αντικατοπτρίζει την ισχύ της ως επικεφαλής του πιο πολυπληθούς κρατιδίου της Γερμανίας. Προερχόμενη από χαμηλά οικονομικά στρώματα, η Kraft αναδείχθηκε μία από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γερμανία, ενώ θεωρείται ένα από τα φαβορί μελλοντικά για την προεδρία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και, γιατί όχι, για την καγκελαρία.

Όπως αναφέρει στο Bloomberg ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Koblenz-Landau, Ulrich Sarchinelli, «Οποιοδήποτε και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η Kraft είναι το πρόσωπο στο SPD που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες μεσομακροπρόθεσμα να αναλάβει την καγκελαρία μία ημέρα».