Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συμπεριέλαβε τη Wakanda, μια φανταστική χώρα της Αφρικής στον κόσμο της Marvel, στον κατάλογο των χωρών που επωφελούνται από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, προτού αντιληφθεί το λάθος του και διαγράψει από τον ιστότοπό του την… πατρίδα του Black Panther.

Η Wakanda βρέθηκε στον κατάλογο μαζί με καμιά δωδεκαριά χώρες που ωφελούνται από την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, σε έναν προσομοιωτή που υπολογίζει τους τελωνειακούς δασμούς στον ιστότοπο του υπουργείου.

Χθες, ένας χρήστης παρατήρησε την παρουσία της φανταστικής χώρας στον κατάλογο και η γκάφα δεν άργησε να κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προτού τελικά το υπουργείο αποσύρει τη Wakanda.

«Το προσωπικό που ασχολείται με τον προσομοιωτή δασμών έκανε δοκιμές για να επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί σωστά. Η Wakanda διεγράφη από τον κατάλογο μετά τη δοκιμή» εξήγησε  στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόση ώρα η Wakanda παρέμεινε μεταξύ των χωρών που επωφελούνται της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, μαζί, για παράδειγμα, με τη Νότια Κορέα ή το Περού.

Στον κόσμο της Marvel, η Wakanda είναι ένα εικονικό βασίλειο, πλούσιο σε πρώτες ύλες. Μονάρχης του είναι ο σούπερ ήρωας Black Panther, η μεταφορά των περιπετειών του οποίου στη μεγάλη οθόνη το 2018 είχε τεράστια επιτυχία.