Το δείπνο εργασίας των ηγετών της ομάδας των G-20, χθες βράδυ, στο μέγαρο Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη, επιβεβαίωσε τη διαίρεση που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα για την κρίση στη Συρία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λέττα, «το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό “επιβεβαιώθηκε” η διαίρεση της ομάδας των G20 για τη Συρία».

Οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη συναντώνται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Το κλίμα αποτυπώνεται και στη φωτογραφία με τους ηγέτες, με επικεφαλής τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να κατευθύνονται όλοι μαζί στο μέγαρο Πέτερχοφ για το δείπνο εργασίας. Από την ομάδα λείπει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος πήγε μόνος του, περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο μέγαρο η πρόεδρος τη Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία τράβηξε πάνω της τα φλας λόγω της καθυστέρησής της.