«Σιωπούσε όταν η Ελλάδα καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης»

Διαδοχικά πυρά από το τουρκικό υπ. Εξωτερικών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ΚΟΣΜΟΣ
1:36
14/12/2019
«Σιωπούσε όταν η Ελλάδα καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης»
4
loading

«Το συμβούλιο της ΕE με την απόφαση που υιοθέτησε υπό την δικαιολογία της συμπαράστασης μελών της, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι εξακολουθεί να κάνει τον εκπρόσωπο των μαξιμαλιστικών εθνικών θέσεων του διδύμου Κυπρίων/Ελλήνων που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ερώτηση για την απόφαση της ΕΕ.

«Όπως άλλωστε έχουμε πει, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τον ορισμό των θαλασσίων περιοχών. Παρομοίως η ΕΕ δεν είναι διεθνές δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕ δεν μπορεί να αποφανθεί για την νομιμότητα ενός μνημονίου που υπεγράφη με την σωστή διαδικασία, μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και της Τουρκίας.

Η ΕΕ έκανε τα στραβά μάτια όταν η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία χωρίς καμία δικαιοδοσία, συμπεριφερόμενη σαν κανονικό κράτος και σαν να εκπροσωπεί όλο το νησί, υπέγραφε συμφωνίες με χώρες της περιοχής το 2003, το 2007 και το 2010 παραβιάζοντας τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Επίσης σιωπούσε και όταν η Ελλάδα καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης. Αυτή η στάση της ΕΕ αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της πολιτικής να συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Αυτή η συμπεριφορά δεν θα αποτρέψει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των Τούρκων της Κύπρου» αναφέρει ο Ακσόι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ploigos

  " Η ΕΕ έκανε τα στραβά μάτια όταν η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία χωρίς καμία δικαιοδοσία, συμπεριφερόμενη σαν κανονικό κράτος και σαν να εκπροσωπεί όλο το νησί, υπέγραφε συμφωνίες με χώρες της περιοχής ..............................................................."

  Γιατί σας φαίνεται παράξενο "γείτονες " ?? Το αναγνωρισμένο Διεθνώς Κράτος είναι αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το άλλο Διεθνώς θεωρείται παρακράτος.
  Το πόσο δε σέβεστε το Διεθνές Δίκαιο ας μη το συζητάμε

 2. avatar ΑΝΔΡΕΑΣ (Έφεδρος Υπολοχαγός)

  Αφού το πάνε φιρί-φιρί, γιατί δεν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο ΣΗΜΕΡΑ ?

 3. avatar Γύπας

  Ναι δεν υπάρχει άλλη λύση! Τέρμα η διπλωματία, γιατί όπως είδαμε δεν καταλαβαίνουν από αυτά . Γιατί αν κάνουμε το λάθος για συνομιλίες και κουραφέξαλα πρέπει οι πολιτικοί μας να πάνε να πνιγούν .

 4. avatar Πλησιάσετε τα νησία και θα στα ξεπατόσουμε τα πλοία σας

  Αν δεν το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη είμαστε άξιοι της μοίρας μας .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει