Η ανάρτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο twitter με ένα Mirage 2000 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να λοκάρει φρεγάτα της Τουρκίας, προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού Τύπου ο οποίος μάλιστα υπέπεσε και σε λάθος.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικήτας δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, όπου δείχνουν ένα ελληνικό Mirage 2000 να έχει στοχεύσει τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έγραψαν πως η ανάρτηση ήρθε από Έλληνα πιλότο και όχι δημοσιογράφο, καθώς στη φωτογραφία προφίλ ο ρεπόρτερ βρίσκεται εντός ενός πολεμικού αεροσκάφους φορώντας στολή πιλότου.

Ο τίτλος της τουρκικής Aksam ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλληνας πιλότος, “Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο αυτή τη γλώσσα”, δήλωσε ότι το τουρκικό πλοίο είχε κλειδωθεί στον στόχο».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία «προσπαθεί να αυξήσει την ένταση κάθε μέρα και εξακολουθεί να μη γνωρίζει από όρια».

Ο Γιάννης Νικήτας μίλησε στο STAR λέγοντας για τις δύο φωτογραφίες: «Σκοπός είναι να προβάλει και να αναδείξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».