Ένα ιδιότυπο συμφωνητικό, εν είδει «γάμου», υπέγραψαν δύο άνδρες από την Κένυα.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συζήσουν με την ίδια γυναίκα μετά την αποκάλυψη ότι όχι μόνο διατηρούσε παράλληλη σχέση και με τους δύο, αλλά και δεν μπορούσε να διαλέξει ανάμεσά τους.

Οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν οι δύο άνδρες να μένουν με τη «σύζυγό» τους μέσα στο ίδιο σπίτι και να τη βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών της, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο πατέρας.

Όπως δημοσιεύει το BBC, δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο «γάμος» μπορεί να έχει νομικό «έρεισμα» και να αναγνωριστεί αν αποδείξουν ότι η πολυανδρία αποτελεί μέρος παράδοσης της χώρας.

Ο Σιλβέστερ Μουέντα και ο Ελία Κιμάνι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή όταν συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονταν την ίδια γυναίκα πάνω από τέσσερα χρόνια.

«Συμφωνούμε ότι από σήμερα δεν θα αισθανόμαστε απειλή ή ζήλια ο ένας για τον άλλο απέναντι στη σύζυγό μας, η οποία λέει ότι δεν είναι έτοιμη να αφήσει κανέναν από τους δύο μας», αναφέρει, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NTV, ένα από τα σημεία του συμβολαίου.

«Συμφωνούμε να αγαπούμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε με αρμονία. Κανείς δεν μας ανάγκασε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία», καταλήγει το συμβόλαιο.