Για ανθρωποκτονία κατηγορείται μία 27χρονη μητέρα στην Αυστραλία, τα παιδιά της οποίας βρέθηκαν νεκρά, κλεισμένα μέσα στο αυτοκίνητό της.

Τα μωρά, ηλικίας ενός και δύο ετών, βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το Σάββατο, στο Κουίνσλαντ. Είναι άγνωστο για πόσο διάστημα βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο, όπως σημειώνει το BBC.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν σημάδια έκθεσης σε πολύ μεγάλη ζέστη. Τα στοιχεία για εκείνη την ημέρα, και την ώρα που εντοπίστηκαν, δείχνουν πως η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 31 βαθμούς.

Η μητέρα τους Kerri-Ann Conley είναι ο πρώτος πολίτης που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με την τεκμηρίωση μιας αλλαγής που πέρασε στη νομοθεσία η πολιτεία του Κουίνσλαντ, προβλέποντας ο ορισμός της ανθρωποκτονίας να περιλαμβάνει την «απερίσκεπτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή».

Κατηγορείται επίσης για κατοχή ναρκωτικών.

Η κυβερνήτης του Κουίσνλαντ χαρακτήρισε τον θάνατο των παιδιών «απόλυτη τραγωδία», σημειώνοντας πως ήταν γνωστά στις υπηρεσίες πρόνοιας και ασφάλειας παιδιού της πολιτείας.

Όπως περιγράφει το βρετανικό δίκτυο, μαζί με την Αστυνομία του Κουίσνλαντ κλήθηκαν στο όχημα και γιατροί, που προσπάθησαν να επαναφέρουν τα κοριτσάκια, όμως ήταν ήδη αργά και για τις δύο.