Ένας 20χρονος αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε χτες από ενόπλους στην πόλη Ελ Αρίς, στο Βόρειο Σινά, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της τάξης, ανακοίνωσαν πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης σε ξεχωριστή επίθεση που είχε στόχο οδοφράγματα του στρατού, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Μετά την αποπομπή στις 3 Ιουλίου του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρησή του, συνολικά 21 αστυνομικοί και 12 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Βόρειο Σινά, όπου τα τζιχαντιστικά κινήματα έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους.

Η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής του Σινά είναι Βεδουίνοι, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό κακές σχέσεις με την κεντρική εξουσία. Στην χερσόνησο αυτή, η οποία συνορεύει με την Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, υπάρχει επίσης μια αναζωπύρωση της δραστηριότητας των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, οι οποίες την χρησιμοποιούν ως βάση για επιθέσεις κατά του Ισραήλ.