Η σύλληψη του Σέρχιο Κόκε για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα ναρκωτικών, έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα και ειδικά στην Ισπανία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, με τον δημοσιογράφο Χοσέ Μανουέλ Ολίας της «MalagaHoy» να μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis», λέγοντας πως η κοινωνία της Μάλαγα είναι σοκαρισμένη, καθώς ο Κόκε είχε αγωνιστεί στην τοπική ομάδα.

Αρχικά ο δημοσιογράφος είπε: «Η κοινωνία της Μάλαγα είναι σοκαρισμένη από τη σύλληψη του Σέρχιο Κόκε και τη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, η ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης Maskoke δημιουργεί την αίσθηση ότι ο Κόκε έχει ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Δεν έχουμε επιπλέον πληροφορίες, ξέρουμε όμως ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι στο ξεκίνημά της. Ήδη κατασχέθηκε ένας τόνος χασίς και όπλα σε τρεις πόλης της Ανδαλουσίας, στη Σεβίλλη, τη Μάλαγα και τη Γρανάδα. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ακριβής έκταση της επιχείρησης, έχουμε όμως την πληροφορία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα στάδια της επιχείρησης».

Σε ερώτηση για το αν και ο αδερφός του Σέρχιο Κόκε είναι μεταξύ των συλληφθέντων, σημείωσε: «Ο Κόκε συνελήφθη μεταξύ 20 ατόμων για συμμετοχή στο κύκλωμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι μεταξύ αυτών είναι και ο αδερφός του. Μιλήσαμε με άνθρωπο της οικογένειάς του, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, ήταν κι αυτός σοκαρισμένος όπως και η κοινωνία της Μάλαγα».

Όσο για τις δραστηριότητες του πρώην άσου του Άρη, ανέφερε: «Το τελευταίο διάστημα, ο Κόκε ασχολούταν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που έχει στη Μάλαγα, μια παμπ αλλά κι ένα εστιατόριο. Γενικώς όμως ήταν εξαφανισμένος και δεν είχε πολλές δημόσιες παρουσίες. Ήταν λίγες οι φορές που τον είδε κανείς είτε σε κεντρικούς δρόμους της Μάλαγα είτε στους αγώνες της ομάδας».