Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν αφού ένας 19χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον συμφοιτητών του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε κολέγιο στην πόλη Blagoveshchensk της ανατολικής Ρωσίας, όπως αναφέρει το RT.

Οπλισμένος με πυροβόλο, ο δράστης άνοιξε πυρ στην ίδια του την τάξη, τραυματίζοντας σοβαρά αρκετούς ανθρώπους, ένας από τους οποίους υπέκυψε στα τραύματά του. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ο ένοπλος αρνήθηκε να παραδοθεί και έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

«Οι σοροί δύο ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, εντοπίστηκαν στο σημείο» επιβεβαίωσε η αστυνομία. «Τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κολέγιο. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν δύο έφηβοι και ένας νεαρός άνδρας» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αυτουργός αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Το όπλο είχε αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και είχε καταχωρηθεί στον δράστη, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ποιος ήταν ο τύπος του όπλου. Η αυστηρή νομοθεσία της Ρωσίας για τα όπλα επιτρέπει σε πολίτες άνω των 18 να έχουν άδειες οπλοφορίας για λόγους αυτοάμυνας, σπορ και κυνήγι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Стрельба в Амурском колледже строительства и коммунального хозяйства. По не подтвержденной информации один человек убит и один ранен. Сейчас на месте работает полиция и экипажи скорой. Видео от подписчиков ☠ ____________________________________ Надоел негатив — тебе в @best.blg ———————————————— Стали очевидцем — присылайте нам в директ, либо Telegram/WhatsApp: 8 916 755 05 27

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Криминал. Благовещенск ???? (@kriminal.blg) στις

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν αυτόπτεις μάρτυρες. Ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει έναν τραυματισμένο άνδρα να κείτεται στο πάτωμα.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τα ακριβή κίνητρα πίσω από την επίθεση, αλλά σύμφωνα με αρχικές αναφορές οι πυροβολισμοί μπορεί να οφείλονται σε ένα τσακωμό και σε εχθρότητα ανάμεσα σε συμφοιτητές. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο δράστης διώχθηκε από την τάξη επειδή καθυστέρησε, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε με όπλα και άνοιξε πυρ.