Να μειώσουν τα ελλείμματα αλλά ο καθένας με το δικό του τρόπο συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20, οι οποίοι συνεδρίασαν στο Τορόντο. Η μέθοδος που ο καθένας θα επιλέξει θα πρέπει να μη θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη που αρχίζει και αποτελεί προτεραιότητα.

Οι ηγέτες συμφώνησαν στην υποστήριξη της ανάπτυξης αλλά δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να την ενισχύσουν. Καταγράφηκε όμως συναίνεση στο θέμα που αντιπροσωπεύει το κύριο σημείο τριβής ανάμεσα στους Ευρωπαίους, οι οποίοι θέλουν να μειώσουν το χρέος τους, και τις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να υποστηρίξουν την κατανάλωση για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Καναδάς επιθυμούσε η δέσμευση να φτάσει και στο επίπεδο των αριθμών:  να μειωθούν στο μισό τα ελλείμματα ως το 2013 και να μειωθεί το δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ πριν από 2016. Ο συμβιβασμός αυτός υπάρχει στην τελική ανακοίνωση της G20, προς μεγάλη ικανοποίηση των Ευρωπαίων.

Στο κείμενο διευκρινίζεται πως τα σχέδια μείωσης των ελλειμμάτων θα πρέπει να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε χώρας, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.

Η Σύνοδος εγκατέλειψε την ιδέα να υιοθετηθεί με συντονισμένο τρόπο ένας ειδικός φόρος στον τραπεζικό τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων για το χρηματοπιστωτικό τομέα, θα συζητηθεί  εκτενέστερα στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G20 το Νοέμβριο στη Σεούλ.