Έρευνα ξεκίνησε η Καθολική Εκκλησία για δύο καλόγριες που επέστρεψαν από ιεραποστολική εργασία στην Αφρική εγκυμονούσες, παρότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Metro, είχαν δώσει όρκο αγνότητας.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν σε μοναστήρια στη Σικελία αλλά είχαν καταγωγή από την Αφρική, και μετά το ταξίδι τους είναι αντιμέτωπες με αβέβαιο μέλλον στην εκκλησία.

Η μία διαπίστωσε πως ήταν πολλών εβδομάδων έγκυος, ενώ η άλλη έμαθε για την εγκυμοσύνη της όταν πήγε στο νοσοκομείο με πονόκοιλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον έχει μετακομίσει στο Παλέρμο για να προετοιμαστεί για τη γέννα και πιστεύεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη μοναστική ζωή.

Η πρώτη φιλοξενείται σε κέντρο που βοηθά μόνες μητέρες με τα παιδιά τους.

Εκκλησιαστική πηγή από τη Ρώμη δήλωσε πως η είδηση προκάλεσε «κατάπληξη» και πως, όπως φαίνεται, και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στις πατρίδες τους και προφανώς είχαν κάποια μορφή σεξουαλικής επαφής.

«Ξεκίνησε έρευνα. Παραβίασαν και οι δύο τους αυστηρούς κανόνες περί αγνότητας αλλά το πιο σημαντικό είναι το καλό των παιδιών τους. Το πιθανότερο είναι πως θα εγκαταλείψουν τη μοναστική ζωή».

(φωτογραφία αρχείου)