Απρόσμενα εξελίχθηκε το δείπνο για τους θαμώνες του εστιατορίου Verso στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Κυριακής. Μια γυναίκα μπήκε στο εστιατόριο με το συνοδό της, κάθισε στο τραπέζι και στη συνέχεια απλά έβγαλε τη μπλούζα της δείχνοντας το στήθος της στους παρευρισκόμενους.

Ο συνοδός της έβγαλε μία φωτογραφική μηχανή και τραβούσε φωτογραφίες.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Labinot Baraliu έσπευσε στο τραπέζι τους και ζήτησε από την ημίγυμνη γυναίκα να φορέσει και πάλι τη μπλούζα της. Εκείνη ωστόσο επέμεινε πως είναι «απόλυτα νόμιμο» να κάθεται τόπλες στο εστιατόριο.

«Στα 15 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά έχω δει πολλά παράξενα αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν αστείο αλλά την ίδια στιγμή δεν πίστευα αυτό που έβλεπα, έλεγα “αλήθεια συμβαίνει;”», δήλωσε ο Baraliu.

Τελικά το ζευγάρι οδηγήθηκε εκτός εστιατορίου.

Το Μάιο το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα προς τους αστυνομικούς πληροφορώντας τους πως δεν είναι παράνομο οι γυναίκες να περπατούν στην πόλη χωρίς μπλούζα και πως δεν θα πρέπει να τους εγκαλούνται για προσβολή δημοσίας αιδούς.

Η απόφαση σχετίζεται με απόφαση του Εφετείου της πόλης του 1992, σύμφωνα με την οποία η κυκλοφορία με γυμνό στήθος σε δημόσια θέα είναι εξίσου νόμιμη για τις γυναίκες όπως και για τους άνδρες.

Ωστόσο, επειδή ένα εστιατόριο όπως το Verso είναι ιδιωτική περιουσία, όσοι βρίσκονται εκεί υπόκεινται στους κανονισμούς που θέτει η επιχείρηση.