Επί χρόνια, η Nguyen Thi Phong και ο Pham Van Thin από το Βιετνάμ έβαζαν στην άκρη χρήματα για να βοηθήσουν την κόρη τους να πάει στη Βρετανία και να χτίσει ένα καλύτερο αύριο. Το όνειρο αυτό κατέληξε σε εφιάλτη μέσα στο «φορτηγό του θανάτου» στο Έσεξ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το sigmalive.com, το μικρό σπίτι τους, που βρίσκεται στην πόλη Nghen στην επαρχία Χα Τινχ, έχει μια μεταλλική σκεπή στημένη πρόχειρα πάνω σε τούβλα ενώ κοντά στην πόρτα κυματίζει και μια σημαία του Βιετνάμ.

Η οικογένεια δεν έχει πολλά, καθώς ζει με περίπου 400 δολάρια το μήνα. Όπως αποκαλύπτουν, όμως, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για να στείλουν την κόρη τους στη Βρετανία, όπου ήλπιζαν ότι θα ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Το ταξίδι αυτό, όπως όλα δείχνουν, κατέληξε σε τραγωδία. Η Pham Thi Tra My ενδέχεται να είναι ένα από τα 39 θύματα που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε φορτηγό – ψυγείο στο Έσεξ, κοντά στο Λονδίνο.

Η 26χρονη έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς της το βράδυ της Τρίτης, όταν το φορτηγό ταξίδευε προς το βρετανικό λιμάνι Πούρφλιτ.

«Συγγνώμη μπαμπά και μαμά. Το ταξίδι δεν ήταν επιτυχημένο» έγραψε η 26χρονη, και συνέχισε:

«Μαμά, αγαπώ εσένα και τον μπαμπά τόσο πολύ. Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω… Μαμά, συγγνώμη μαμά».

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι η Pham Thi Tra My συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των νεκρών του φορτηγού. Η οικογένειά της, όμως, πιστεύει ότι οι χειρότεροι φόβοι της θα επιβεβαιωθούν. Οι βρετανικές Αρχές συνεργάζονται με αυτές του Βιετνάμ για να αναγνωριστούν τα θύματα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα οι εθνικότητες των θυμάτων ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματά τους.

Μιλώντας στο CNNi, ο πατέρας της 26χρονης Pham Van Thin είπε πως η κόρη του μάλλον ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος όταν έστειλε το μήνυμα.

«Ήταν πολύ επώδυνο…» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Και τώρα έχασα και την αγαπημένη μου και τα χρήματά μου».

Ο ίδιος αποκάλυψε δε, ότι οι διακινητές δεν είχαν πει στον ίδιο και τη σύζυγό του πώς θα μεταφέρουν την κόρη τους στη Βρετανία απλώς ζήτησαν 40.000 δολάρια.

Φαίνεται, όμως, πως ταξίδεψε προς τη Βρετανία μέσω Κίνας και Γαλλίας ενώ κάποια στιγμή οι γονείς της έχασαν την επαφή μαζί της.

«Οι διακινητές είπαν ότι ήταν μια… ασφαλής οδός, ότι θα πήγαιναν με αεροπλάνα και αυτοκίνητα… Αν ήξερα πως θα πήγαινε έτσι δεν θα την είχα αφήσει» δήλωσε ο πατέρας της.

Συντετριμμένη, η μητέρα της 26χρονης λέει τώρα πως περιμένει από τις βρετανικές και βιετναμέζικες Αρχές να φέρουν την κόρη της σπίτι.