Φρικιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις μαρτυρικές ώρες που πέρασαν οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό στο Έσεξ.

Σύμφωνα με τη Mirror, στην πόρτα του κοντέινερ βρέθηκαν αποτυπώματα από ματωμένες παλάμες, κάτι το οποίο μαρτυρά πως οι 39 ούρλιαζαν για βοήθεια ενώ τα αίματα στην πόρτα δείχνουν το μέγεθος του τρόμου με τον οποίο είχαν καταληφθεί οι άτυχοι Κινέζοι.

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror προσθέτοντας ότι η εικόνα περιλάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

«Μαμά σ’ αγαπώ, πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Τον εφιάλτη που έζησαν στο φορτηγό οι 39 άνθρωποι δείχνουν τα μηνύματα που έστειλε η  Pham Thi Tra My στη μητέρα της.

«Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», «Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω», ανέφερε στα μηνύματά της η 22χρονη.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους. Η μητέρα της 26χρονης υποστηρίζει ότι η κόρη της ταξίδεψε στην Κίνα για να μπορέσει να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.

Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω social media ανάρτησε φωτογραφία της νεαρής. Στην ανάρτηση σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο Έσεξ, για το οποίο οι έρευνες στρέφονται σε εμπλοκή Κινέζων δουλεμπόρων.

Οι βελγικές Αρχές ανέφεραν ότι τα θύματα ήταν στοιβαγμένα μέσα στο φορτηγό για τουλάχιστον δέκα ώρες, με θερμοκρασίες που έφταναν ως και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Ιρλανδία, Βέλγιο, Κίνα και Βρετανία, η βρετανική Αστυνομία συνεχίζει την ανάκριση και του 25χρονου, Μο Ρόμπινσον, του οδηγού του φορτηγού.