Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Είχε λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας τον Ιούλιο


ΚΟΣΜΟΣ
21:38
22/10/2019
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
3
loading

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε από την ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσία το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, καθώς υπερψηφίστηκε από 91 γερουσιαστές και καταψηφίστηκε από μόλις δύο.

Οι μόνοι γερουσιαστές που εξέφρασαν επιφυλάξεις και ψήφισαν αρνητικά ήταν ο γερουσιαστής Ραντ Πολ από το Κεντάκι και ο γερουσιαστής Μάικ Λι από τη Γιούτα.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης του πρωτοκόλλου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών θα επιτρέψει στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει - και επίσημα - το 30ό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ είχε λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας τον Ιούλιο, ενώ είχε προηγηθεί και επιστολή του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία με την οποία ζητούσε την επικύρωση του πρωτοκόλλου.

Στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωνε ότι «η ΠΓΔΜ είναι ένας σταθερός εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Οι 29 χώρες του ΝΑΤΟ και η ΠΓΔΜ είχαν υπογράψει τον Φεβρουάριο του 2019 το πρωτόκολλο της ένταξης στις Βρυξέλλες. Μέχρι, όμως, την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια όλων των κρατών μελών, η Βόρεια Μακεδονία θα συμμετέχει στα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας ως προσκεκλημένη χώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

    μην διαμαρτυρεστε μετα οταν αυτοι λενε σκετο Μακεδονια!!!

    1. avatar μυαλό κουκούτσι ευχαριστούμε πάντως που το παραδέχτηκες

      τι εννοείς ότι η συμφωνία του τσίπρα μπάζει και είανι για τα σκουπίδια; Αυτό δεν λέγαμε εμείς; Οπότε μην παραπονιέστε όταν σας λέμε δούλους και Εφιάλτες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει