Η Ισπανία θα στείλει περισσότερους αστυνομικούς στην Καταλονία έπειτα από τρία βράδια ταραχών, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco TV ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει τόσο για να διασφαλισθεί η ασφάλεια όσο και για να μπορέσουν να αναπαυθούν οι αστυνομικοί που βρίσκονται ήδη εκεί.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών χθες, Τετάρτη, στη Βαρκελώνη, εντείνοντας την αναταραχή που πυροδοτήθηκε από την καταδίκη Καταλανών αυτονομιστών ηγετών οι οποίοι είχαν επιδιώξει να ανακηρύξουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα, ο οποίος υποστηρίζει την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του, δήλωσε σήμερα πως πρέπει να πραγματοποιηθεί μια νέα ψηφοφορία για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας.

Ο Τόρα, μιλώντας στο περιφερειακό κοινοβούλιο αφού χθες το βράδυ διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, δήλωσε πως υπάρχει ένα «ψευδές αφήγημα» πως το καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα είναι βίαιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.